Kudos Badges

Organisatorisk implementering via "Gamification"

Mangel på organisatorisk implementering, hele vejen ud til slutbrugerne, er ofte en væsentlig del af forklaringen når Social Business implementeringer ikke giver den ønskede effekt. Implementering af Social Business kræver erfaringsmæssigt et tydeligt fokus på understøttelse af den kulturændring som implementeringen ofte vil repræsentere. Logo Kudos Transparent

Virksomhedens medarbejdere repræsenterer forskellige generationer, hvoraf mange ikke er fortrolige med den nye teknologi og som ofte har vænnet sig til at anvende email til at løse snart sagt alle opgaver i deres arbejdsdag. Der er ofte samtidig en frygt for at dele og dermed i et vist omfang at gøre virksomhedens afhængighed af den enkelte medarbejder mindre.

Disse udfordringer vil på sigt blive mindre efterhånden som normen for kommunikation og samarbejde bliver drejet mod anvendelse af løsninger der er baseret på det vi i dag kender fra de sociale medier.

Problemstillingen er at de færreste er villige til at vente på at det sker. En af de løsninger der kan hjælpe virksomheder med at opnå en succesfuld organisatorisk implementering på kort sigt er at anvende løsninger der er bygget på "Gamification". Gamification eller Game mechanics er teknikker der bygger på de samme principper som anvendes til at få folk til at spille populære spil som "wordfeud eller "Angry Birds".

IntraVision arbejder med løsningen "KUDOS Badges" fra ISW i Australien. KUDOS kan i denne sammenhæng oversættes til hæder eller hædersbevisning. Man fokuserer med andre ord på at tildele hæder for den ønskede adfærd og tildeler via et avanceret konfigurerbart system point "KUDOS" til brugerne.

kudosbadges

Et eksempel kunne være at en bruger deler en fil og dermed opnår ét point. Ved at tilføje en beskrivelse af filen opnår brugeren yderligere ét point idet anvendeligheden nu er større. Når en anden bruger i organisationen herefter anvender filen får den bruger der har delt yderligere X point.

Kontakt Jens Overgaard Dinesen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at høre mere